الزام شرکت‌های فناوری استرالیایی به رمزگشایی پیام‌های کاربران

دولت استرالیا لایحه‌ای را برای تصویب به مجلس این کشور پیشنهاد داده که به موجب آن شرکت‌های فناوری باید دسترسی به محتوای پیام‌های کاربران را برای دولت ممکن کنند.
هفته گذشته دولت استرالیا استراتژی تازه‌ای را به منظور مقابله با تروریسم در کنفرانس امنیتی پنج چشم یا Five Eyes پیشنهاد داد.
 
بر اساس این پیشنهاد شرکت های بزرگ فناوری مانند گوگل و فیس بوک باید پیام های کاربران و مشتریان خود را رمزگشایی کنند تا دولت ها بتوانند به محتوای آنها دسترسی داشته باشند.
 
اگر چه گفته می شود این کار در قبال کاربران مظنون صورت خواهد گرفت، اما به نظر می رسد علاوه بر افراد مظنون به فعالیت های تروریستی و دیگر جنایتکاران، افراد عادی هم به همین علت امنیت و حریم شخصی خود را در اینترنت بیش از گذشته از دست بدهند.
 
دولت استرالیا برای عملی کردن این پیشنهاد، لایحه ای را به مجلس این کشور برده که به سازمان های جاسوسی و اطلاعاتی این کشور امکان می دهند تا شرکت های فناوری را مجبور به افشای اطلاعات خصوصی کاربران و پیام های آنها کنند. لذا این داده ها بدون محدودیت یا مشکل خاصی در اختیار پلیس و نیروهای قضایی قرار می گیرند.
 
قرار است بررسی این لایحه در ماه نوامبر یعنی اواسط پاییز آغاز شود. پیش از این دولت انگلیس هم قانون مشابهی به نام Investigatory Powers Act را در پاییز گذشته عملیاتی کرده بود. بر اساس این قانون شرکت های اینترنتی باید تمامی اطلاعات مربوط به ارتباطات مشتریانشان را در صورت دریافت حکم قضایی برای دولت افشا کنند. قانون مشابهی شرکت های مخابراتی را نیز مجبور به اقدامات مشابهی کرده است.
 
شرکت های فناوری مانند گوگل، فیس بوک و ... پیش از این بارها نگرانی خود را در صورت تصویب چنین قوانینی در کشورهای غربی اعلام کرده بودند. این شرکت ها برای ایجاد آسیب پذیری های عمدی در سرویس ها و نرم افزارهای مورد استفاده خود نیز تحت فشار هستند و می گویند اگر مجبور به چنین کاری شوند یک فاجعه امنیتی رخ می دهد. زیرا هکرها هم قادر به شناسایی این آسیب پذیری ها و سوءاستفاده از آنها خواهند بود.