معرفی و مشخصات فنی ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی ، شاسی بلندی لوکس از سوئد
ولوو XC60 نمونهای است در کلاس بدنه خودروهای شاسی بلند سایز متوسط (Mid Size SUV) لوکس، که برای سال ۲۰۱۸ با ظاهری تازه و موتور و پیشرانه جدید و قدرتمند به همراه انبوهی از امکانات ایمنی، کمکی رانندگی و رفاهی و سرگرمی که نسل جدیدی از این خودروی تجملی سوئدی را رقم می زند، راهی بازارهای جهانی خواهد شد.
تاریخچه ولوو XC60
ولوو XC60 برای اولین بار در سال ۲۰۰۸ میلادی راهی بازارهای خودروهای در کلاس لوکس شاسی بلند گردید. این خودرو یکی از اعضای خانواده ۶۰ ولوو شامل مدلهای S60، S60 Cross Country، V60 و V60 Cross Country بود که توسط شرکت سوئدی ولوو (Volvo) طراحی و تولید گردید. ولوو XC60 نسل اول در سال ۲۰۰۸ میلادی و در نمایشگاه خودروی ژنو به نمایش عمومی درآمد. فروش این خودرو از سه ماهه سوم سال ۲۰۰۸ میلادی در اروپا و در اوایل سال ۲۰۰۹ میلادی در ایالات متحده آمریکا و آمریکای شمالی آغاز گردید.
ولوو XC60 در سال ۲۰۱۳ میلادی دچار تغییر ظاهری جزئی (Facelift) گردید و تولید آن تا سال ۲۰۱۷ میلادی ادامه داشت. این خودروی لوکس و گرانقیت، به لیست بلند بالایی از تجهیزات رفاهی، سرگرمی، ایمنی و کمکی رانندگی مجهز بود و توانست امتیاز ۵ ستاره از ۵ ستاره ممکن را از موسسه ایمنی خودروهای اروپا (Euro NCAP) به خود اختصاص دهد. نسل اول ولوو XC60 با بازنگری طراحی خارجی (Facelift) که به بازار ایران نیز راه یافته بود، در سال ۲۰۱۷ میلادی از خط تولید خارج و با نسل دوم این خودرو جایگزین گردید.
ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی
ولوو XC60 پس از ولوو XC90 پرفروش ترین محصول تولیدی شرکت ولوو در بازار آمریکا است. این خودرو با ظاهر زیبا و مدرن، تجهیزات لوکس و تکنولوژی روز جهان به همراه پیشرانه های مناسب و با مصرف سوخت قبل قبول به عنوان یکی از کاندیداهای بهترین خودروهای موجود در کلاس خود برای سال ۲۰۱۸ است.
طراحی ظاهری
طراحان شرکت ولوو هرچند تمامی بخشهای بدنه و نمای ظاهری ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ را تغییر داده اند اما، فلسفه وجودی و شخصیت این خودرو ثابت مانده است. از نکات قابل توجه در طراحی بدنه این خودرو می توان به فرم طراحی چکشی شکل چراغهای روشنایی در روز (DRL) که مجهز به لامپهای LED شده اند، جلو پنجره قدرتمند و مزین به پرههای عمودی و چراغهای عقبی بلند و کشیده آن اشاره کرد.
ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی خودرویی نسبتا عریض بوده با کاهش اندک ارتفاع در بخش جلویی و افزایش ۹۰ میلمتری فاصله دو محور عقب و جلو، طولی برابر با ۴.۶۸۸ میلیمتر، پهنایی برابر با ۱.۹۰۲ میلیمتر و ارتفاعی برابر با ۱.۶۵۸ میلیمتر داشته و فاصله دو محور عقب و جلوی آن نیز ۲.۸۶۵ میلیمتر است. برای درک بهتر می توان ولوو XC60 را با یکی از خودروهای موجود در این کلاس بدنه در بازار داخلی یعنی کیا سورنتو (Kia Sorento) مقایسه کرد که طولی برابر با ۴.۷۶۰ میلیمتر، پهنایی برابر با ۱.۸۹۰ میلیمتر و ارتفاعی معادل ۱.۶۵۸ میلیمتر دارد.
تمامی این موارد به همراه خطوط جانبی و خطوط تعبیه شده بر روی در موتور (Hood) و جلو پنجره فلزی خاص و همچنین توجه به جزئیات، نمایی قدرتمند و جوان پسندانه به آن بخشیده است. برای ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی نیز علائه بر رینگهای استاندارد ۱۹ اینچی، امکان سفارش رینگهای اسپرت ۲۲ اینچی در دو گونه ۱۰ پره دوبل و ۵ پره دوبل نیز وحود دارد.
طراحی داخلی
طراحی داخلی ولوو XC60 نسل اول با وجود گذشت زمانی نسبتا طولانی از طراحی، همچنان زیبایی خود را حفظ نموده و دلچسب و همچنین مدرن و به روز بوده که نشان از دقت و آینده نگری طراحان این شرکت خودرو سازی دارد. اما دیگر زمان آن رسیده بود که این طراحی نیز همگام با طراحی بدنه دچار پوست اندازی شده و نمایی تازه به خود گیرد. در طراحی داخلی و کابین ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی، از کابین ولوو XC90 الهام گرفته شده و با استفاده از تزئیناتی از جنس چوب، نمایی مجلل به آن بخشیده است.
یک نمایشگر بزرگ ۹ اینچی رنگی لمسی نیز در بخش بالایی قسمت وسط داشبورد تعبیه شده و دکمه های کنترلی معدود و محدود این خودرو به زیبایی در بخش تحتانی آن آرایش یافته اند. عقربههای پشت آمپر و نشانگرهای کنترلی خودرو نیز در پشت یک غربیلک فرمان زیبا و خوش دست قابل تنظیم قرار گرفته اند.
صندلی های خودروهای تولیدی شرکت ولوو همیشه به راحتی و زیبایی مشهور بوده اند. ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و علاوه بر راحتی با تجهیز به ادوات کمکی، ایمنی کامل را برای تمامی سرنشینان این خودروی لوکس به ارمغان می آورند. سقف پانورامای عریض و زیبا این خودرو نیز کابین ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ را به خصوص در بخش صندلیهای ردیف دوم، بزرگ تر و جادار تر نشان داده و فضایی مناسب، دلپذیر، راحت و ایمن را برای سرنشینان کودک و بزرگسال تدارک می بیند.
تجهیزات ظاهری و بدنه
از امکانات ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی در بخش ظاهری و بدنه نیز می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- رینگهای ۱۹ اینچی آلیاژی اسپرت
- تزئینات به رنگ کروم در بخش های حاشیه پنجره ها
- چلو پنجره پوشیده شده با رنگ کروم
- برف پاک کن هوشمند حساس به بارش باران
- چراغهای جلویی اتوماتیک مجهز به لامپهای LED
- چراغهای روشنایی در روز (DRL) مجهز به لامپهای LED
- چراغهای ترمز مجهز به لامپ های LED
- باله عقب (Spoiler)بر روی سقف خودرو
موتور، پیشرانه و سیتستم انتقال قدرت
پیشرانه در نظر گرفته شده برای ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی شامل سه موتور محتلف خواهد بود. این موتورهای عبارتند از:
- موتور ۴ سیلندر خطی ۲.۰ لیتری مجهز به سیستمهای توربوشارژر (T5)
- موتور ۴ سیلندر خطی ۲.۰ لیتری مجهز به سیستمهای توربوشارژر و سوپرشارژر (T6)
- موتور ۴ سیلندر خطی ۲.۰ لیتری هیبریدی (T8)
موتور ۴ سیلندر ۲.۰ لیتری (T5)
این موتور، نمونه پایه و استاندارد موجود برای ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی بوده و با حجم دقیق ۱.۹۶۹ سی سی توانایی تولید نیرویی معادل ۲۵۰ اسب بخار در دور موتور ۵.۵۰۰ RPM و حداکثر گشتاور تولیدی ۲۵۸ پاوند بر فوت (معادل ۳۴۷ نیوتون متر) را داشته که در دور موتور ۱.۵۰۰ RPM در اختیار راننده قرار می گیرد. این نیرو توسط یک جعبه دنده ۸ سرعته اتوماتیک پیشرفته به هر چهار چرخ خودرو منتقل می گردد.
موتور ۴ سیلندر ۲.۰ لیتری (T6)
این موتور با تجهیز به سیستمهای توربوشارژر و سوپرشارژر، توانایی های بالاتری نسبت به مدل T5 داشته و و با حجم دقیق ۱.۹۶۹ سی سی توان تولید نیرویی معادل ۳۱۶ اسب بخار در دور موتور ۵.۷۰۰ RPM و حداکثر گشتاور تولیدی ۲۹۵ پاوند بر فوت (معادل ۴۰۰ نیوتون متر) را در دور موتور ۲.۲۰۰ RPM دارد. این نیرو نیز مانند موتور T5 توسط یک جعبه دنده ۸ سرعته اتوماتیک پیشرفته به هر چهار چرخ خودرو منتقل می گردد.
موتور ۴ سیلندر ۲.۰ لیتری هیبریدی (T8)
آخرین پیشرانهای که برای ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی در نظر گرفته شده، یک نمونه هیبریدی کم مصرف بوده که با ترکیب از دو موتور بنزینی و با حجم دقیق ۱.۹۶۹ سی سی و موتور الکتریکی مجهز به هر دو سیستم توربوشارژر و سوپرشارژر، نیروی عظیمی معادل ۴۰۰ اسب بخار را در دور موتور ۶.۰۰۰ RPM تولید کرده و حداکثر گشتاور تولیدی آن نیز که از دور موتور ۲.۲۰۰ RPM در اختیار راننده قرار می گیرد، برابر با عدد قابل توجه ۴۷۲ پاوند بر فوت (معادل ۶۴۰ نیوتون متر) بوده که برای یک خودرو در این کلاس بدنه و وزنی در حدود ۲.۱۰۰ کیلوگرم، رقمی بسیار مناسب است.
عملکرد موتور و مصرف سوخت
همانطور که اشاره شد، پیشرانههای موجود برای ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ بسیار قدرتمند بوده و بسته به مدل (T5، T6 یا T8) این خودرو را در زمانی مابین ۴.۹ ثانیه تا ۵.۶ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت رسانده و حداکثر سرعت آن نیز بنا بر اعلام شرکت سازنده ۱۴۰ مایل در ساعت (معادل ۲۲۵ کیلومتر در ساعت) است.
مصرف سوخت موتور پایه یا T5 این خودرو برابر با ۲۲ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۱۰.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) مسیر شهری، ۲۸ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۸.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) مسیر بزرگراهی و ۲۴ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۹.۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) سیکل ترکیبی است. پیشرانه T6 اندکی پر مصرف تر بوده و این اعداد در آن به ۲۱، ۲۷ و ۲۳ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۱۱.۲، ۸.۷ و ۱۰.۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) مسیر شهری، بزرگراهی و سیکل ترکیبی افزایش پیدا می کند. میزان تولید گاز آلاینده CO2 نیز در دو مدل T5 و T6 به ترتیب ۱۶۴ گرم و ۱۷۶ گرم در هر کیلومتر خواهد بود.
هنوز اطلاعاتی از مصرف سوخت موتور قدرتمند T8 موجود برای ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی اعلام نشده اما به نظر می رسد که اعداد و ارقام موجود برای آن با وجود قدرت و گشتاور بیشتر، بسیار پایین تر از موتور T6 و در حدود ۷۰ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۳.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) مسافت سیکل ترکیبی و تولید گاز آلاینده CO2 46 گرم در هر کیلومتر مسافت پیموده شده باشد. سوخت مورد نیاز برای تمامی مدلهای این خودرو نیز بنزین با کیفیت Premium یا بنزین سوپر با اکتان بالا است.
موتورهای دیزل
علاوه بر موتورهای بنزینی، شرکت ولوو ۲ نمونه دیزل را نیز برای ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی در نظر گرفته است. این موتورهای عبارتند از:
- موتور ۴ سیلندر ۲.۰ لیتری توربو دیزل با قدرت ۱۹۰ اسب بخار و گشتاور ۴۰۰ نیوتون متر
- موتور ۴ سیلندر ۲.۰ لیتری توربو دیزل دوبل با قدرت ۲۳۵ اسب بخار و گشتاور ۴۸۰ نیوتون متر
کابین و تکنولوژی های مورد استفاده
جدیدترین تکنولوژی که در ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ استفاده شده است، سیستم اطلاعاتی / سرگرمی (Infotainment) اختصاصی این شرکت بوده که به همراه صفحه نمایش بزرگ رنگی لمسی ۹ اینچی این خودرو در بخش میانی داشبورد ارائه می گردد. کاربری آخرین نسخه از این نرم افزار نیز بسیار ساده بوده و اعمالی مانند بزرگنمایی، کوچک کردن و جابجایی بین بخش های مختلف شباهت کاملی با روش های استفاده شده در تبلتها و گوشیهاے تلفن همراه هوشمند دارد. وجود یک دکمه فیزیکی Home نیز یکی از قابلیتهای قابل توجه این سیستم بوده که کارایی و کاربری آن را به مراتب ساده تر مینماید.
از سایر امکانات استاندارد و سفارشی موجود برای ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی علاوه بر امکاناتی مانند سیستمهای کمکی رانندگی مانندسیستم کنترل سرعت می توان به موارد زیر نیز اشاره نمود:
- سیستم نمایش اطلاعات بر روی بخش جلویی شیشه راننده (Head Up Display)
- پشتیبانی از نرم افزارهای Apple CarPlay و Android Auto
- اتصال به گوشیهای تلفن همراه از طریق فناوری بدون سیم بلوتوث
- پخش فایلهای صوتی از روی گوشیهای تلفن همراه هوشمند بدون نیاز به سیم
- سیستم صوتی با کیفیت بالای ۳۳۰ واتی مجهز به ۱۰ بلند گوی جداگانه
- سیستم صوتی بسیار قدرتمند و با کیفیت ساخت شرکت Bower & Wilkinson با قدرت خروجی ۱۱۰۰ وات و ۱۴ بلندگوی جداگانه به صورت سفارشی
- ۲ پورت USB و یک ورودی AUX
- سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه نسل جدید (Dual Zone Climate Control)
- پوشش چرمی صندلیهای
- پوشش چرمی غربیلک فرمان و اهرم تعویض دنده
امنیت
بر طبق برنامه شرکت خودرو سازی ولوو نمونههای تولیدی این شرکت تا سال ۲۰۲۰ میلادی باید به گونه طراحی و تجهیز شوند که موجب مرگ و یا آسیب جدی هیچ انسانی نشوند. یکی از مهمترین بخش های این برنامه، استفاده از سیستم Pilot Assist II این شرکت است که امکان رانندگی نیمه اتوماتیک با کمک کامپیوتر را به راننده می دهد. از سایر تجهیزات و امکانات کمکی رانندگی و ایمنی موجود در ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی می توان به موارد زیر نیز اشاره نمود:
- سیستم کمکی فرمان هوشمند (Steer Assist)
- سیستم نمایش نقاط کور خودرو (Blind Spot Monitoring System)
- آیینه میانی با قابلیت تنظیم شدت نور به صورت اتوماتیک
- ادوات پشت آمپر دیجیتال
- سیستم کنترل کشش خودرو (Traction Control)
- سیستم کنترل پایداری الکتریکی (ESC و RSC)
- سیستم ترمز ضد قفل (ABS)
- ۷ کیسه هوا مجزا (۲ عدد جلویی، ۲ عدد جلویی جانبی، ۲ عدد پردهای و ۱ عدد زانوی راننده)
- کیسههای هوای جلویی دو مرحله ای
- کیسههای هوای جلویی جانبی دو مرحله ای
- سیستم هشدار برخورد از جلو (Forward Collision Warning with Automatic Brake)
- سیستم هشدار کاهش فشار باد تایرها
- سیستم هشدار خروج از خطوط جاده (Lane Departure Warning)
- دوربین کمکی دنده عقب
سیستم تعلیق جدید
تغییر نسل ولوو XC60 برای سال ۲۰۱۸ میلادی موجب شده که سیستم تعلیق جدیدی برای این خودرو طراحی گردد. این سیستم تعلیق جدید با استفاده از سیستم Double Wishbone در بخش جلویی با اتصال به سیستم تعلیق در بخش عقبی خودرو، پایداری و سکون بیشتری را برای ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی فراهم کرده است. در صورت تمایل یک سیستم فنربندی بادی نیز برای این خودرو قابل سفارش بوده که امکاناتی نظیر تنظیم ارتفاع به صورت خودرکار در هنگام حرکت و عبور ار پیچها، تنظیم ارتفاع بسته به سرعت حرکت خودرو و کاهش ارتفاع در صورت خاموش شدن به منظور سهولت در سوار و پیاده شدن را به آن اضافه می نماید.
تجربه رانندگی
در برنامه تست میدانی ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی تنها نمونه موجود خودروی مجهز به موتور ۴ سیلندر ۲.۰ لیتری T6 بود. این مدل که بنا به گفته شرکت، محبوب ترین نمونه ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی خواهد بود، رانندگی بسیار نرمی را از خود به نمایش گذاشته و علاوه بر نرمی، لذت رانندگی با یک خودروی شاسی بلند با قدرت و توانایی های بالای دینامیکی را نیز برای راننده فراهم می نماید. در مجموع به نظر می رسد که ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی ، بهترین خودروی ولوو در بخش رانندگی لقب گیرد.
ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی بر پایه پلتفرم مشترکی با برادر بزرگ تر خود ولوو XC90 ساخته شده و با ابعادی کوچک تر از آن و وزنی سبک تر، عملکردی به مراتب مناسب تر از آن را از خود به نمایش می گذارد. فرمان دقت بسیار بالایی داشته و در هنگام عبور از مسیرهای مختلف، چه شهر، چه بزرگراه و چه درههای خارج از جاده با عملکرد اسپرت و چالاک خود، حس رانندگی بسیار لذت بخشی را به راننده و سرنشینان القا می کند.
مدلها و تیپهای مختلف
ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی با ۳ پیشرانه مختلف و سه تیپ مختلف و با قیمتی مابین ۴۱.۵۰۰ دلار تا ۵۶.۷۰۰ دلار (مابین ۱۵۸ میلیون تومان الی ۲۱۵ میلیون تومان با احتساب دلار ۳.۸۰۰ تومانی در زمان نگارش) به مشتریان عرضه خواهد شد. این تیپها عبارتند از:
- ولوو XC60 تیپ Momentum T5با قیمت پایه ۴۱.۵۰۰ دلار (معادل ۱۵۸ میلیون تومان)
- ولوو XC60 تیپ R-Design T5با قیمت پایه ۴۴.۸۰۰ دلار (معادل ۱۷۰ میلیون تومان)
- ولوو XC60 تیپ Inscription T5 با قیمت پایه ۴۵.۳۰۰ دلار (معادل ۱۷۲ میلیون تومان)
- ولوو XC60 تیپ Momentum T6با قیمت پایه ۴۴.۹۰۰ دلار (معادل ۱۷۰ میلیون تومان)
- ولوو XC60 تیپ R-Design T6با قیمت پایه ۴۸.۲۰۰ دلار (معادل ۱۸۳ میلیون تومان)
- ولوو XC60 تیپ Inscription T6با قیمت پایه ۴۸.۷۰۰ دلار (معادل ۱۸۵ میلیون تومان)
- ولوو XC60 تیپ Momentum T8با قیمت پایه ۵۲.۹۰۰ دلار (معادل ۲۰۱ میلیون تومان)
- ولوو XC60 تیپ R-Design T8با قیمت پایه ۵۶.۲۰۰ دلار (معادل ۲۱۳ میلیون تومان)
- ولوو XC60 تیپ Inscription T8با قیمت پایه ۵۶.۷۰۰ دلار (معادل ۲۱۵ میلیون تومان)
رقبا در بازارهای جهانی
ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی خودرویی لوکس در کلاس بدنه خودروهای شاسی بلند بوده و رقبایی مانند نمونههای زیر را پیش رو دارد:
- جاگوار F-Pace با قیمت پایه ۴۳.۰۰۰ دلار (معادل ۱۶۳ میلیون تومان)
- آلفارومئو استلویو (Alfa Romeo Stelvio) با قیمت پایه ۴۳.۰۰۰ دلار (معادل ۱۶۳ میلیون تومان)
- لکسوس RX با قیمت پایه ۴۴.۰۰۰ دلار (معادل ۱۶۷ میلیون تومان)
- لینکلن MKX با قیمت پایه ۳۹.۰۰۰ دلار (معادل ۱۴۸ میلیون تومان)
این خودرو در پاییز سال جاری (۲۰۱۷ میلادی) به عنوان مدل سال ۲۰۱۸ میلادی روانه بازارهای جهانی شده و در اختیار علاقمندان خودروهای لوکس قرار می گیرد.
ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ و قیمت در بازار ایران
با توجه به حضور نسل قبلی ولوو XC60 به احتمال بسیار زیاد نسل جدید این خودرو نیز مجوزهای لازم برای حضور در بازار ایران را نیز به دست خواهد آورد. با توجه به قیمت بسیار بالا و فراتر از توانایی های ۴۵۰ میلیون تومانی (معادل ۱۱۸.۵۰۰ دلاری) به نظر نمی رسد که نسل جدید این خودرو نیز با قیمتی کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان (معادل ۱۳۱.۵۰۰ دلار) به فروش برسد. البته این قیمت نیز بسیار بالاتر بوده و خریداران ایرانی با پرداخت این مبلغ قادر به خرید خودروهایی بسیار با کیفیت تر مانند نمونههای موجود در فهرست زیر در بازارهای جهانی خواهند بود:
- مرسدس AMG مدل G63/G65 با قیمت پایه ای در حدود ۱۴۲.۵۰۰ دلار (معادل ۵۴۲ میلیون تومان)
- پورشه کاین توربو (Porsche Cayenne Turbo) با قیمت پایه ای در حدود ۱۱۸.۰۰۰ دلار (معادل ۴۵۰ میلیون تومان)
- ب ام و X6M با قیمت پایه ای در حدود ۱۰۵.۰۰۰ دلار (معادل ۴۰۰ میلیون تومان)
- رنج روور سوپر شارژر با قیمت پایه ای در حدود ۱۰۵.۰۰۰ دلار (معادل ۴۰۰ میلیون تومان)
رقبا ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی در بازار ایران
از رقبای محدود و گرانقیمت این خودرو در بازار ایران می توان به نمونههایی مانند خودروهای فهرست زیر اشاره کرد که آنها هم با قیمتی فراتر از توانایی های خود به دست مشتریان خاص می رسند:
- ب ام و X4 با قیمتی در حدود ۴۷۰ میلیون تومان
- پورشه ماکان با قیمتی در حدود ۵۰۰ میلیون تومان
- مرسدس بنز کلاس GLA با قیمتی در حدود ۶۰۰ میلیون تومان
- لکسوس NX با قیمتی در حدود ۳۸۰ میلیون تومان
درباره شرکت ولوو
گروه خودرو سازی ولوو یک شرکت خودرو سازی لوکس سوئدی بوده که در سال ۱۹۲۷ میلادی تاسیس شده است. از اولین خودروهای تولیدی این شرکت می توان به مدل ÖV 4 اشاره کرد که در سال ۱۹۲۷ تولید گردید. این شرکت در طول سالیان فعالیت خود همیشه به ساخت خودروهای لوکس و مجهز اشتغال داشته که علاوه بر تجمل، از بالاترین درجه ایمنی نیز برخودار بودند.
شرکت ولوو در سال ۱۹۹۹ میلادی تحت مالکیت گروه خودرو سازی فورد (Ford) در آمد که این مالکیت تا سال ۲۰۱۰ میلادی ادامه داشت. در حال حاضر این خودرو ساز لوکس اروپایی در اختیار گروه خودرو سازی جیلی (Geely) کشور چین قرار داشته که با مدلهای مانند امگراند (Emegrand) در بازار ایران نیز حضور دارد.
ولوو در ایران
ولوو پیش از انقلاب و در دهه ۱۹۷۰ میلادی در بازار ایران حضور داشت و مدلهایی از آن مانند م در حال تردد بودند. در سال ۱۳۸۹ نیز شرکت افرا موتور موفق به کسب نمایندگی این شرکت شد و شروع به توزیع مدلهایی مانند C30، V40، XC90، XC60 و C70 نمود. این شرکت در حال حاضر نسل جدید خودروی شاسی بلند سایز بزرگ XC90 را در دستور کار خود دارد.
مشخصات فنی ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی در یک نگاه
ولوو XC60 نسل دوم | T5 | T6 | T8 |
حجم موتور(سی سی) | ۱.۹۶۹ | ۱.۹۶۹ | ۱.۹۶۹ |
تعداد سیلندر | ۴ توربو | ۴ توربو+ | ۴ هیبریدی |
قدرت(اسب بخار) | ۲۵۰ | ۳۱۶ | ۴۰۰ |
گشتاور (نیوتون متر) | ۳۴۷ | ۴۰۰ | ۶۴۰ |
گیربکس | ۸ اتوماتیک | ۸ اتوماتیک | ۸ اتوماتیک |
مصرف سوخت (شهری) | ۱۰.۷ | ۱۱.۲ | – |
مصرف سوخت (بزرگراه) | ۸.۴ | ۸.۷ | – |
مصرف سوخت (میانگین) | ۹.۸ | ۱۰.۲ | ۳.۰ |
حداکثر سرعت | ۲۲۵ | ۲۳۵ | ۲۵۰ |
شتاب ۰ تا ۱۰۰ | ۵.۶ | ۵.۳ | ۴.۹ |
قیمت در بازارهای جهانی (میلیون تومان) | ۱۵۸ | ۱۷۰ | ۲۰۱ |
قیمت در بازار ایران (تخمینی) | ۴۰۰ | ۴۵۰ | ۵۵۰ |
گالری تصاویر ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی
ترجمه و تالیف : تکراتو
تصاویر : Netcarshow
مطلب معرفی و مشخصات فنی ولوو XC60 مدل سال ۲۰۱۸ میلادی ، شاسی بلندی لوکس از سوئد برای اولین بار در وب سایت تکراتو - اخبار روز تکنولوژی نوشته شده است.