بررسی و مشخصات فنی مرسدس ای ام جی GT C کوپه مدل سال ۲۰۱۸
مرسدس ای ام جی GT C کوپه یک نمونه در خودروهای اسپرت کلاس بدنه کوپه بوده که برای سال ۲۰۱۸ میلادی و با موتور و پیشرانه قدرتمند به رقابت با حریف همیشگی خود، پورشه ۹۱۱ (Porsche 911) خواهد پرداخت.
مرسدس ای ام جی GTC کوپه (Mercedes AMG GTC Coupe) طراحی داخلی و خارجی زیبا و چشمگیری با جزئیات متعدد داشته و بخش عقبی آن به دلیل استفاده از رینگها و تایرهای بزرگ، پهنتر از گذشته شده است.
نقاط قوت مرسدس ای ام جی GT C کوپه
- موتور و پیشرانه قدرتمند با عملکرد بالا
- طراحی جذاب و پر زرق و برق
- نرمی و راحتی فوق العاده رانندگی و کابین
- حداکثر سرعت بسیار بالا
نقاط ضعف مرسدس ای ام جی GT C کوپه
- قیمت بسیار بالا
- نبود جعبه دنده دستی
- جثه بسیار بزرگ
مرسدس ای ام جی GT C کوپه در برابر پورشه ۹۱۱ GT3
هرچند که شرکت AMG از روند ساخت مدلهای ۹۱۱ شرکت پورشه در طی ۵۰ سال گذشته الگو برداری کرده، اما مرسدس ای ام جی GT C کوپه خودرویی بسیار متفاوت از رقیب خود Porsche Carrera GT3 است. موتور این خودرو بر خلاف پورشه در بخش جلویی قرار گرفته و پیشرانه مورد استفاده نیز یک موتور ۸ سیلندر ۴.۰ لیتری خورجینی (V8) مجهز به توربوشارژر دوبل (Twin Turbo) بوده که تفاوت زیادی با موتور ۶ سیلندر تخت ۴.۰ لیتری تنفس طبیعی (بدون استفاده از سیستم توربوشارژر) پورشه ۹۱۱ دارد. در بخش ظاهری نیز به جای استفاده از خطوط و طراحی کلاسیک موجود در پورشه، با استفاده از طراحی مدرن و خطوط تیز بدنه، ظاهری بسیار تهاجمی تر از رقیب خود دارد.
هرچند که طراحی بدنه مرسدس ای ام جی GTC کوپه نمونهای کلاسیک و سنتی نبوده، اما با توجه به استانداردهای امروزی، طول در موتور (Hood) این خودرو بیشتر از حد بوده و شمایی مشابه با مرسدس بنز ۳۰۰SL دهه ۱۹۵۰ میلادی دارد. جلو پنجره نیز وضعیت مشابهی داشته و بر اساس طرحهای قدیمی مدلهای SL این شرکت ساخته شده است. خطوط عمودی موجود بر روی این بخش ظاهری خشن به این خودرو داده و نمای آن را شبیه به دندانهای یک غول درنده کرده است. بخش جانبی نیز با استفاده از خطوطی نرم طراحی شده که به همراه بخش انتهایی پهن، هر چه بیشتر بر عضلانی تر شدن ظاهر آن می افزاید.
ابعاد بدنه و وزن
مرسدس ای ام جی GT C کوپه طولی برابر با ۴.۵۶۴ میلیمتر، پهنایی برابر با ۲.۰۰۷ میلیمتر و ارتفاعی برابر با ۱.۲۸۸ میلیمتر داشته و فاصله دو محور عقب و جلوی آن نیز در حدود ۲.۶۲۹ میلیمتر است. برای درک بهتر ابعاد میتوان این خودرو را با هیوندای جنسیس کوپه (Hyundai Genesis Coupe) موجود در بازار ایران مقایسه کرد که با طولی برابر با ۴.۶۳۰ میلیمتر، پهنایی برابر با ۱.۸۶۵ میلیمتر، ارتفاعی برابر با ۱.۳۸۰ میلیمتر و فاصله دو محور عقب و جلوی ۲.۸۲۰ میلیمتر، نمونهای اندکی کشیدهتر، کم عرضتر و بلندتر از آن به حساب می آید. وزن خالص مرسدس ای ام جی GT C کوپه نیز در حدود ۱.۷۲۴ کیلوگرم است.
ویژگیهای مدلهای GT C شرکت AMG
در آخرین مدل از خودروهای کلاس GT C شرکت مرسدس، میزان عضلانی بودن خودرو در نمای عقبی با توجه به افزایش پهنا از ۱.۹۳۸ میلیمتر به ۲.۰۰۷ میلیمتر مشهودتر شده است. رینگهای عقبی نیز شاهد افزایش ابعاد بوده و به جای رینگهای ۱۱ اینچی (معادل ۲۷۹ میلیمتر) از رینگهایی با پهنایی برابر با ۱۲ اینچ (معادل ۳۰۵ میلیمتر) استفاده شده که تایرهای با سایز ۳۰۵/۳۰/۲۰ به جای نمونههای ۲۹۵/۳۰/۲۰ بر روی آنها قرار گرفتهاند.
پیشرانه استفاده شده در مرسدس ای ام جی GT C کوپه شباهت زیادی با نمونه موجود در مدل GT R داشته تا مدل پایه و مدل GT S، و هر دو خودرو از یک نوع توربوشارژر و سیستم خنک کننده (Intercooler) استفاده میکنند. پیشرانه مدل پایه توانایی تولید نیرویی معادل ۴۶۹ اسب بخار در دور موتور ۶.۰۰۰ RPM و حداکثر گشتاور تولیدی ۴۶۵ پاوند بر فوت (معادل ۶۳۰ نیوتون متر) در دور موتور ۱.۷۰۰ RPM را داشته که این ارقام در مدل GT S به ۵۱۵ اسب بخار در دور موتور ۶.۲۵۰ RPM و ۴۹۴ پاوند بر فوت (معادل ۶۷۰ نیوتون متر) در دور موتور ۱.۸۰۰ RPM افزایش پیدا میکند. تفاوت اصلی پیشرانههای مدلهای پایه و GT S تنها در میزان فشار تولیدی سیستم توربوشارژر بوده که در مدل پایه برابر با ۱۴.۵ psi و در مدل GT S برابر با ۱۶ psi است.
تفاوتهای مرسدس AMG GT C و AMG GT R
تفاوت اندک موجود در دو مدل GT C و GT R نیز به مواردی مانند ابعاد توربوشاژرهای استفاده شده که توانایی تولید فشار بیشتر و موثرتری را دارند، رادیاتورهای بزرگتر استفاده شده در سیستم اینترکولر و کاهش ضریب کمپرس از ۱۰.۵:۱ به ۹.۵:۱ مربوط میگردد که قدرت مدل GT R را با حداکثر فشار توربو ۱۹.۶ psi اندکی بیشتر از مدل GT C نموده و توانایی تولید نیرویی معادل ۵۷۷ اسب بخار در دور موتور ۶.۲۵۰ RPM و حداکثر گشتاور تولیدی ۵۱۶ پاوند بر فوت (معادل ۷۰۰ نیوتون متر) در دور موتور ۱.۹۰۰ RPM را به آن میدهند.
موتور و پیشرانه
موتور استفاده شده در مرسدس ای ام جی GT C کوپه یک نمونه ۸ سیلندر خورجینی ۴.۰ لیتری DOHC مجهز به ۳۲ سوپاپ بوده که با حجم دقیق ۳.۹۸۲ سی سی و استفاده از سیستم توربوشارژر دوبل توانایی تولید نیرویی معادل ۵۵۰ اسب بخار در دور موتور ۶.۷۵۰ RPM را داشته و حداکثر گشتاور تولیدی آن نیز برابر با ۵۰۲ پاوند بر فوت (معادل ۶۸۰ نیوتون متر) بوده که از دور موتور ۱.۹۰۰ RPM در اختیار راننده قرار میگیرد. این نیرو توسط یک جعبه دنده ۷ سرعته دوکلاچه اتوماتیک با قابلیت تعویض به صورت دستی به چرخهای عقبی (RWD) منتقل میگردد.
عملکرد
این پیشرانه عملکرد بسیار قابل توجهی داشته و مرسدس ای ام جی GT C کوپه را در زمانی در حدود ۲.۹ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۶۰ مایل در ساعت (معادل ۹۶ کیلومتر در ساعت) و در زمانی در حدود ۶.۷ ثانیه به سرعت ۱۰۰ مایل در ساعت (معادل ۱۶۱ کیلومتر در ساعت) می رساند. حداکثر اعلام شده برای این خودرو نیز ۱۹۷ مایل در ساعت (معادل ۳۱۷ کیلومتر در ساعت) است.
هرچند مصرف سوخت مساله قابل توجهی در خودرویی مانند مرسدس ای ام جی GT C کوپه نیست، اما برای اطلاع این خودرو توانایی پیمودن مسافتی برابر با ۱۵ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۱۵.۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) مسیر شهری، ۲۱ مایل (معادل ۱۱.۲ لیتر) در مسیرهای بزرگراهی و ۱۷ مایل (معادل ۱۳.۸ لیتر) در سیکل ترکیبی را خواهد داشت.
تجربه رانندگی
مرسدس ای ام جی GT C کوپه با توجه به افزایش قدرت و تعویض سریعتر دندهها، عملکردی بسیار چالاک تر نسبت به مدل پایه و مدل GT S دارد. پدال گاز بسیار حساس تر بوده و تاخیر سیستم توربوشارژر (Turbo Lag) در دورهای پایین موتور بسیار کمتر از مدلهای مدرن پورشه ۹۱۱ است. با وجود وزن بیشتر مرسدس ای ام جی GT C کوپه نسبت به مدلهای مشابه پورشه ۹۱۱، عملکرد و زمان واکنش سیستم های کنترلی این خودرو بسیار بالا بوده و سیستم فرمان با توجه به استفاده از جدیدترین و مدرن ترین ابزار و تکنولوژیهای سیستم هیدرولیک موجود در بازار، عملکردی خارق العاده را از خود به نمایش میگذارد.
حرکت مرسدس ای ام جی GT C کوپه در هنگام عبور از پیچها بسیار مناسب بوده و خودرو با اطمینان و دقت این موانع را پشت سر گذاشته و استفاده استاندارد آن از سیستم چرخش چرخهای عقبی بر دقت و کارایی آن می افزاید. این سیستم با چرخش در جهتی مختلف چرخهای جلویی در سرعتهای پایین تر ۱۰۰ کیلومتر در ساعت شعاع چرخ خودرو را به طرز محسوسی کاهش داده و عملکردی پویا را برای آن به ارمغان میآورد. این چرخش در سرعتهای بالاتر از ۱۰۰ کیلومتر در ساعت در جهت موافع چرخهای جلویی بوده و علاوه بر تسهیل در چرخش خودرو در پیچها، موجب پایداری بیشتر آن نیز خواهد شد.
هندلینگ و فرمان پذیری
هندلینگ و فرمان پذیری مرسدس ای ام جی GT C کوپه راضی کننده بوده و حس اطمینان را به راننده منتقل میکند. رانندگی با این مدل نسبت به مدل پایه حتی در فرم و تنظیمات Comfort خشک تر بوده که تناسب مناسبی با قدرت پیشرانه آن دارد. عملکرد ترمزها بسیار خوب بوده و پدال خشک آن به خوبی نسبت به فشار عکس العمل نشان میدهد. تمامی مدلهای مرسدس ای ام جی GT مجهز به کالیپرهای ترمز ۶ پیستونه در جلو بوده و دیسکهای ترمز با افزایش قطر از ۱۴.۲ اینچ در مدلهای پایه به ۱۵.۴ اینچ، پهنایی برابر با ۱.۵ اینچ دارد. برای اطمینان بیشتر مرسدس ای ام جی GT C کوپه قابلیت تجهیز به دیسکهای سرامیک-کربن به صورت سفارشی را نیز دارد.
با وجود اینکه وزن ۱.۷ تنی مرسدس ای ام جی GT C کوپه هیچگاه در هنگام رانندگی به چشم نمی آید، اما ابعاد بزرگ این خودرو که در حدود ۵۰ میلیمتر کشیده تر و ۱۵۰ میلیمتر پهنتر از پورشه کاررا GTS است، مشکلی نسبتا جدی در جادههای تنگ و باریک اروپایی به حساب میآید.
طراحی داخلی و کابین
کابین مرسدس ای ام جی GT C کوپه مشابه با سایر مدلهای GT مرسدس ای ام جی است. موقعیت راننده بسیار مناسب بوده و ابزار وادوات کنترلی از چیدمان مناسبی برخوردار هستند. کنترل و دسترسی راننده به تمامی این ادوات نیز مناسب بوده و پس از اندکی استفاده و آشنایی با مکان قرارگیری، کاربری بسیار ساده ای خواهند داشت. اهرم تعویض دنده کوچک بوده اما اهرمهای تعبیه شده بر روی غربیلک فرمان در صورت تعویض دنده به صورت دستی، عملکردی لذت بخش دارند. صندلی ها بسیار راحت بوده و به خوبی راننده در در بر میگیرند. تنها نکته منفی در این مورد، نبود قابلیت تنظیم میزان تنگی این در برگرفتگی بوده که برای خودرویی در این سطح و این قیمت، یک نقطه ضعف به شمار می آید.
مدلهای مختلف رانندگی در مرسدس ای ام جی GT C
راننده در مرسدس ای ام جی GT C کوپه قابلیت انتخاب فرم رانندگی در ۵ مدل مختلف را دارد. در هر کدام از این مدلها و فرمهای رانندگی مواردی مانند سختی سیستم تعلیق، نحوه پاسخگویی پدال گاز، نحوه تعویض دنده ها، نحوه عملکرد و مداخله سیستم کنترل پایداری (Stability Control) و صدای خروجی از اگزوز بسته به شرایط انتخابی تغییر پیدا کرده و خودرو عملکردی متفاوت را از خود به نمایش میگذارد. این مدلها عبارتند از:
- Individual با قابلیت تنظیم به صورت ترکیبی و شخصی
- Comfort با قابلیت ارائه بیشترین سطح راحتی
- Sport
- Sport+
- Race
مدل رانندگی Indivisual قابلیت شخصی سازی بالایی داشته و بر اساس انتخاب راننده، بهترین حالت ممکن را با ترکیب مدلهای مختلف رانندگی به وی ارائه میکند. به عنوان مثال برای رانندگی تفننی و گردش در خیابانها، انتخاب ما تعویض دنده به صورت کاملا اتوماتیک، غرش اگزوز مدل رانندگی Sport+ و تنظیم عملکرد پدال گاز و سیستم تعلیق در نرم ترین حالت ممکن بود که سواری راحت و سرشار از آسایشی را برای ما به وجود می آورد. هرچند عملکرد سیستم انتقال قدرت و گیربکس دو کلاچه موجود در مرسدس ای ام جی GT C کوپه قابل قبول و نرم بوده و در بیشتر مواقع با دقت به تعویض دندهها می پردازد، اما نوساناتی اندک در عملکرد آن وجود داشته که شما هیچگاه شاهد آن در جعبه دنده پیشرفته پورشه ۹۱۱ (PDK یا Porsche Doppelkupplung) نخواهید بود.
زمان عرضه به بازار
مرسدس ای ام جی GT C در انتهای سال جاری (سال ۲۰۱۷ میلادی) راهی بازارهای جهانی خواهد شد. این خودرو در هر دو مدل کوپه و رودستر و با نام Edition 50 و به مناسبت پنجاهمین سالگرد تاسیس شرکت AMG در تیراژ ۱.۰۰۰ دستگاه در دو کلاس بدنه کوپه (Coupe) و بدون سقف یا رودستر (Roadster) تولید خواهد شد که سهم بازار آمریکا چیزی در حدود ۱۰۰ دستگاه خواهد بود. مرسدس ای ام جی GT C با یک رنگ خاکستری مات به نام Graphite Gray Magno عرضه خواهد شد و تزئینات موجود بر روی بدنه و همچنین رینگهای آن به رنگ کروم سیاه بوده که هماهنگی مناسبی با رنگ بدنه دارد. رنگ بندی کابین و پوششها نیز ترکیب جدیدی از چرم سیاه رنگ و نقرهای خواهد بود.
قیمت در بازارهای جهانی
بر اساس اعلام شرکت سازنده، مرسدس ای ام جی GT C با قیمتی در حدود ۱۴۶.۰۰۰ دلار (معادل ۵۷۰ میلیون تومان با احتساب دلار ۳.۹۰۰ تومانی در زمان نگارش) در مدل کوپه و ۱۵۸.۰۰۰ دلار (معادل ۶۱۶ میلیون تومان) به فروش خواهد رسید.
رقبا در بازارهای جهانی
از رقبای اصلی مرسدس ای ام جی GT C در بازارهای جهانی که توانایی رقابت از لحاظ فنی و عملکرد را دارند، میتوان به نمونههای زیر اشاره کرد:
- شورولت کوروت Z06 با قیمت پایهای در حدود ۸۰.۰۰۰ دلار (معادل ۳۱۲ میلیون تومان)
- پورشه ۹۱۱ GT3 با قیمت پایهای در حدود ۱۴۵.۰۰۰ دلار (معادل ۵۶۵ میلیون تومان)
- فراری ۸۱۲ سوپرفست (Ferrari 812 Superfast) با قیمتی در حدود ۳۱۵.۰۰۰ دلار (معادل ۱.۲ میلیارد تومان)
- آستون مارتین ونکوئیش (Aston Martin Vanquish) با قیمت پایهای در حدود ۲۹۰.۰۰۰ دلار (معادل ۱.۱ میلیارد تومان)
مقایسه مرسدس AMG GT C کوپه و پورشه ۹۱۱ GT3 در یک نگاه
مرسدس ای ام جی GT C | پورشه ۹۱۱ GT3 | |
حجم موتور (سی سی) | ۳.۹۸۲ | ۳.۹۹۶ |
تعداد سیلندر | ۸ توربو | ۶ |
گیربکس | ۷ اتوماتیک | ۷ اتوماتیک |
قدرت موتور (اسب بخار) | ۵۵۰ | ۵۰۰ |
گشتاور (نیوتون متر) | ۶۸۰ | ۴۶۰ |
مصرف بنزین (شهر) | ۱۵.۶ | ۱۵.۶ |
مصرف بنزین (بزرگراه) | ۱۱.۲ | ۱۱.۷ |
مصرف بنزین (ترکیبی) | ۱۳.۸ | ۱۳.۸ |
شتاب ۰ تا ۶۰ مایل در ساعت | ۲.۹ | ۳.۰ |
شتاب ۰ تا ۱۰۰ مایل در ساعت | ۶.۷ | ۶.۸ |
حداکثر سرعت (کیلومتر در ساعت) | ۳۱۷ | ۳۲۲ |
طول (میلیمتر.) | ۴.۵۶۴ | ۴.۵۱۵ |
عرض (میلیمتر.) | ۲.۰۰۷ | ۱.۸۵۱ |
ارتفاع (میلیمتر.) | ۱.۲۸۸ | ۱.۲۷۰ |
فاصله دو محور (میلیمتر.) | ۲.۶۲۹ | ۲.۴۵۶ |
وزن (کیلوگرم.) | ۱.۷۲۴ | ۱.۴۵۱ |
قیمت پایه (میلیون تومان) | ۵۷۰ | ۵۶۵ |
گالری تصاویر مرسدس AMG GT C Coupe
منبع : Caranddriver
مطلب بررسی و مشخصات فنی مرسدس ای ام جی GT C کوپه مدل سال ۲۰۱۸ برای اولین بار در وب سایت تکراتو - اخبار روز تکنولوژی نوشته شده است.