ماجرای پرتره جذاب استیو جابز

آلبرت واتسون، عکاس اسکاتلندی، هنرمندی است که کارهای او همواره مورد تحسین کارشناسان و علاقه مندان بوده است. پرتره ی معروف و جذاب استیو جابز، مربوط به سال ۲۰۰۶ شاید مشهورترین و تماشایی ترین اثر وی باشد. این پرتره مربوط به سال های پایانی زندگی جابز است و به نوعی در آن سال ها امضای او محسوب می شده است. اما ظاهراً تصویر برداری این پرتره برای واتسون خالی از چالش نبوده است.

زمان فاکتوری ارزشمند در عکاسی پرتره ی جابز

آلبرت واتسون به سبب تصاویری که از چهره ی افراد بزرگ و به نام تهیه کرده، مشهور شده است. همان طور که گفتیم یکی از کارهای بسیار مشهور او پرتره ای است که از استیو جابز تهیه نموده است.
استیو جابز علاقه ای به عکاسی از چهره ی خود نداشت. او نمی خواست کسی از او عکس بگیرد و آلبرت واتسون این نکته را به خوبی می دانست. علی رغم آگاهی به این موضوع واتسون تلاش کرد تا با استیو جابز صحبت کرده و از وی قول زمان اندکی را برای عکاسی بگیرد. او بعدها در این مورد با سایت پرفوتو مصاحبه کرد و درباره ی این اتفاق گفت که او تنها یک شانس برای ثبت این پرتره داشته است که یا آن را خراب می کرده و یا حاصل کار را به اثری عالی تبدیل می ساخته است.
در نهایت استیو جابز یک ساعت زمان برای تصویربرداری در اختیار واتسون قرار داده و واتسون به وی پاسخ داده بود که در نیمی از این زمان می تواند تصویر مد نظر خود را تهیه نماید. واتسون می گوید که واکنش جابز به این حرف به گونه ای بوده است که گویا هدیه ی کریسمس از واتسون گرفته باشد. در نهایت زمانی که طول کشید تا واتسون تصویر مورد نظر خود را تهیه کند تنها به ۲۰ دقیقه رسید.

سادگی، رمز کار واتسون

واتسون تلاش کرد تا در این تصویر نیز همانند دیگر کارهای خود، عنصر سادگی را حفظ نماید. وی موفق شد با به کارگیری مهارت و استعداد فوق العاده ی خود تصویر استیو جابز را به گونه ای به تصویر بکشد که گویای شخصیت این چهره ی جهانی باشد.
آلبرت از تصاویر پاسپورتی برای قرار دادن افکت روی تصویر استیو جابز الهام گرفت. وی از رنگ سفید به عنوان رنگ پس زمینه ی جابز استفاده کرد.
به هنگام تصویر برداری واتسون از جابز خواسته بود تا مقداری به دوربین نزدیک شود و سپس پیش خود تصور کند که در موقعیتی قرار دارد که در مقابل چند نفر قرار گرفته است که با در حال مخالفت با حرف های او می باشند اما جابز می داند که سخنان اوست که درست است.
با این روش واتسون توانست تصویری بی نظیر از استیو جابز ثبت کند و در آن شخصیت برجسته ی او را به خوبی به نمایش بگذارد.
جابز در پایان کار نگاهی به تصویر خود انداخته و از واتسون خواسته تا نسخه ای از آن را به او بدهد. جابز آن پرتره را بهترین تصویری دانسته که تا آن لحظه از وی گرفته شده است.

استفاده از اثر واتسون در اطلاعیه ی درگذشت جابز

چند سال پس از ثبت پرتره ی جابز توسط واتسون روزی مدیر عامل اجرایی شرکت اپل، جان داولینگ با وی تماس گرفته و از او درخواست کرده است که در صورتی که پرتره ی تهیه شده از جابز را در اختیار دارد، آن را هر چه سریع تر برایش ارسال کند. واتسون هم بلافاصله آن عکس را برای داولینگ می فرستد. چند ساعت پس از آن، اطلاعیه ی اپل که حاوی خبر درگذشت استیو جابز است، از طرف این شرکت منتشر می گردد.
اپل در روز ۵ اکتبر سال ۲۰۱۱ یعنی ۱۳ مهرماه ۱۳۹۰ در وب سایت رسمی خود اعلام کرد که استیو جابز مدیر عامل این شرکت درگذشته است. تصویر اصلی این اطلاعیه همان پرتره ای بود که واتسون از چهره ی جابز به تصویر کشیده بود.
استیو جابز انسان بزرگی بود که در زمان زندگی خود توانست زندگی افراد بسیاری را تحت تأثیر قرار دهد. پس از درگذشت وی باراک اوباما رئیس جمهور قبلی آمریکا در وب سایت خود در مورد جابز نوشت، جابز همواره علاقه داشت بگوید که به گونه ای زندگی می کند که انگار هر روز آخرین روز از عمر اوست، اما وی در واقع نیز چنین زندگی کرد. استیو جابز توانست زندگی ما را دچار دگرگونی سازد و دیدمان را نسبت به دنیا تغییر دهد. او یکی از بزرگ ترین اقدامات را در تاریخ بشری انجام داد و تعریفی تازه برای همه ی صنایع ارائه نمود.

پرتره ای که ماندگار شد

پرتره ای که واتسون از جابز تهیه کرد، سال ها ماندگار شد. این پرتره در حقیقت سمبلی است از دورانی به خصوص در تاریخ که چگونگی تحول نحوه ی ارتباط انسان را با تکنولوژی در طی سال های اخیر تصویر می کند.
پرتره ی استیو جابز برای یک ماه پس از مرگ وی بر روی وب سایت رسمی شرکت اپل قرار داشت. هنوز هم بسیاری با دیدن این اثر هنری به یاد کارهای بزرگ جابز و شخصیت محبوب او می افتند.