بهترین ابزارهای کنترل فرزندان در ویندوز ۱۰

آیا قصد دارید کامپیوتر خود را برای فرزند خود آماده سازید؟ بنابراین باید به نکات زیادی توجه کنید. از محتوای غیراخلاقی و نامناسب در اینترنت و حتی درون کامپیوتر خود گرفته تا محدودیت هایی برای خیره شدن طولانی مدت به صفحه مانیتور. بسیار مهم است که از وجود محیط سالم در کامپیوتر فرزندانتان اطمینان حاصل کنید. در این مطلب قصد داریم به شما آموزش دهیم که چطور ابزارهای کنترل فرزندان را در ویندوز ۱۰ پیدا کرده و آن ها را تنظیم نمایید.

گویا آی تی – در ادامه علاوه بر تنظیمات ویندوز ۱۰، برخی از نرم افزارهای جانبی را به شما معرفی خواهیم کرد و نکاتی را با شما در میان خواهیم گذاشت تا بتوانید تا جای ممکن محیط ویندوز را برای فرزندان خود دلپسند کنید. اگرچه هیچ چیز نمی تواند جای توصیه های والدین را بگیرد اما مطالب گفته شده می تواند کار شما را بسیار ساده تر کند.

۱ – مهم ترین ابزار: Child Accounts

اگر شما تنها از یک ابزار کنترلی در ویندوز ۱۰ استفاده می کنید، مسلما باید همین باشد. Child Accounts به شما امکان می دهد تا محدودیت هایی را درباره استفاده از کامپیوتر وضع کنید و هم چنین فعالیت های انجام شده را مانیتور نمایید. این ابزار از زمان ویندوز ۷ تاکنون رشد بسیار خوبی داشته است.

برای استفاده از این ابزار شما باید ابتدا به وسیله یک حساب کاربری مایکروسافت (نه حساب کاربری محلی) وارد ویندوز ۱۰شوید. سپس به مسیر Settings > Accounts > Family & other people بروید. گزینه Add a family member را انتخاب نمایید و مراحل پیش رو را ادامه دهید تا یک حساب کاربری Child ساخته شود. به منظور ورود به این حساب کاربری نیاز است تا آدرس ایمیل فرزند خود را وارد کنید یا یک ایمیل جدید برای او بسازید.

افزودن محدودیت های حساب کاربری فرزند

زمانی که تنظیمات اولیه را انجام دادید، در صفحه Family & other people آدرس ایمیل فرزند خود را مشاهده خواهید کرد. حال بر روی گزینه Manage family settings online که در زیر این ایمیل وجود دارد کلیک کنید یا مستقیما به وب سایت تنظیمات خانواده ویندوز ۱۰ وارد شوید تا حساب کاربری فرزند خود را کنترل کنید. بر روی ایمیل آدرس او کلیک کنید تا بتوانید دسته بندی های مختلفی که فرزندتان با آن ها سروکار دارند را مدیریت کنید.

در صفحه Activity شما می توانید چیزهایی که توسط فرزند شما جستجو شده است، سایت هایی که بازدید شده اند و اپلیکیشن هایی که اجرا شده اند را مشاهده نمایید.

با انتخاب گزینه Screen time می توانید برای استفاده فرزند خود از ویندوز محدودیت زمانی تعیین کنید. در واقع در این قسمت شما می توانید ساعات خاصی را به منظور کار کردن با کامپیوتر تعیین کنید و هم چنین حداکثر میزان زمان کارکرد با ویندوز را مشخص نمایید.

حال به تب Content restriction بروید تا بازی ها و اپلیکیشن هایی را که برای گروه سنی مربوط به فرزند شما مناسب را انتخاب کنید. شما می توانید هر سنی را بین ۳ تا ۲۰ سالگی انتخاب نمایید یا این ویژگی را کلا غیرفعال کنید. برای مثال اگر شما ۱۲ سالگی را انتخاب کنید، فرزند شما فقط می تواند فیلم های PG-rated ، بازی های مربوط به رده سنی E10+ و … را مشاهده کنند.

البته این تنظیم تنها بر روی فروشگاه مایکروسافت اعمال می شود. بنابراین این تنظیم از باز کردن آیتیونز و دیدن فیلم یا خرید یک بازی نامناسب در استیم جلوگیری نمی کند. (با فرض این که فرزند شما برای این کارها گیف کارت داشته باشد.)

در قسمت Web browsing شما می تواند با کشیدن اسلایدر مربوط به گزینه Block inappropriate websites این ویژگی را فعال کنید. متاسفانه مایکروسافت به روشنی توضیح نمی دهد که دقیقا این ویژگی چه وب سایت هایی را مسدود می کند اما نکته مهم این است که این قابلیت تنها با مرورگرهای اینترنت اکسپلورر و اج کار می کند. البته شما می توانید نام سایت های موردنظر خود را مستقلا اضافه کنید.

فعال سازی این ویژگی سبب می شود تا کاربر نتواند از مرورگرهای دیگری مانند کروم، فایرفاکس و اپرا به منظور دور زدن سایت های مسدود شده استفاده کند. البته اگر فرزند شما حرفه ای باشد در نتیجه می تواند به سادگی یک مرورگر جایگزین دیگر (به غیر از آن هایی که اشاره شد ) نصب نماید تا وارد سایت های مسدود شده شود. بنابراین نیاز است که شما تمام سایت های مدنظر خود را در بخش Always blocked وارد نمایید تا حتی با استفاده از مرورگرهای دیگر امکان ورود به سایت های غیرمجاز برای او وجود نداشته باشد.

۲ – بلاک نمودن سایت های نامناسب با استفاده از فیلترینگ DNS

تنظیمات مربوط به کنترل فرزندان که در ویندوز ۱۰ موجود است برای شروع کار مناسب هستند اما اگر فرزند شما مرورگری به غیر از مرورگرهای اینترنت اکسپلورر یا اج را باز کند، کار چندانی از این تنظیمات ساخته نیست. به همین منظور ما توصیه می کنیم که DNS Filtering را بر روی شبکه خانگی خود فعال نمایید تا بتوانید سایت های نامناسب را مسدود کنید. (این ویژگی، بخصوص، در حال حاضر که تنظیمات کنترلی فرزندان در مرورگر کروم در حال تغییر است، مفید می باشد.)

این کار سبب می شود تا مطمئن شوید که فرزند شما نمی تواند به سایت های مورد نظر شما دسترسی پیدا کنند. با این کار دیگر اهمیتی ندارد که آن ها چطور آنلاین هستند. یکی از بهترین سرورهای DNS به نام OpenDNS یک Family Shield از پیش تنظیم شده ارائه می دهد که کار فیلترینگ را ساده می سازد. هم چنین شما می توانید از Home پکیج استفاده کنید و سایت هایی را که تصمیم دارید آن ها را مسدود کنید، انتخاب نمایید. فعال کردن این ویژگی در روتر شما تنها چند دقیقه زمان خواهد برد، بنابراین دلیلی برای انجام ندادن این کار وجود ندارد.

۳ – استفاده از UAC و یک حساب کاربری استاندارد برای فرزندان

ایمن کردن یک کامپیوتر برای فرزندان تنها به مقوله اینترنت برنمی گردد. بسیار مهم است که مطمئن شوید که فرزند شما این اجازه را ندارد که تغییرات اساسی در کامپیوتر شما به وجود آورد. این موضوع شامل نصب نرم افزارهایی می شود که به طور بالقوه خطرناک هستند.

شما می توانید با یک بررسی سریع بفهمید که حساب کاربری فرزندتان نمی تواند چندان خطرناک باشد. ابتدا به مسیر  Settings > Home > Family & other people بروید و بر روی نام کاربری فرزند خود کلیک کنید. سپس گزینه Change account type را برگزینید و مطمئن شوید که نوع حساب آن Standard user است نه یک حساب Administrator.

دوما باید مطمئن شوید که ویژگی User Account Control یا همان UAC را فعال کرده اید. این ویژگی امنیتی سبب می شود تا زمانی که فرزند شما بخواهد تغییراتی در سیستم ایجاد کند از او رمزعبور مدیریتی درخواست شود. برای ورود به این بخش عبارت UAC را درمنوی استارت وارد کنید و گزینه Change User Account Control settings را انتخاب نمایید.

سطح پیش فرض (از بالا دومی) بهترین حالت از ترکیب امنیت و راحتی است. شما ممکن است بخواهید تا آن را در بالاترین حد قرار دهید تا فرزند خود را تقریبا از هر نوع تغییری منع کنید اما این مسئله می تواند به سرعت برای شما آزاردهنده باشد (زیرا مدام پیغام هایی مبنی بر اتفاقاتی که در سیستم می افتد، برایتان ظاهر می شود.)

۴ – از قوانین تربیتی استفاده کنید

ابزارهای بالا این امکان را برایتان فراهم می سازند که ببینید فرزندان شما از چه اپلیکیشنی هایی استفاده می کنند، چه زمانی آن ها می توانند از کامپیوتر استفاده کنند، در دنیای اینترنت در کجا گشت و گذار می کنند و چه کاری می توانند با حساب کاربری ویندوز خود انجام دهند. اگرچه شما می توانید از اپلیکیشن های جانبی دیگری برای اعمال کنترل های بیشتر استفاده کنید اما همین مواردی که در بالا به آن ها اشاره شد می توانند نیاز شما را برطرف سازند.

اما بد نیست بدانید که برخی از محدودیت های غیرفنی می توانند باعث شوند که در کنار داشتن یک سیستم امن برای فرزندان خود محیطی آموزشی و جذاب را نیز برای آن ها فراهم آورید.

برای مثال شما ممکن است بخواهید کامپیوتر فرزندان خود را در یک اتاق مشترک قرار دهید به گونه ای که آن ها بدون نظارت شما که در کنارشان هستید وارد فضای آنلاین نشوند. با این روش شما می توانید سریع تر به مشکلات احتمالی پی ببرید. ضمنا بهتر است که یکسری قوانین را برای فرزندان خود وضع کنید و به آن ها بگویید که انتظار دارید چگونه از کامپیوتر خود استفاده نمایند.

شاید شما بخواهید که آن ها قبل از دانلود کردن هر چیزی با شما مشورت کنند. یا شاید شما دوست نداشته باشید که آن ها ادرس ایمیل داشته باشند که بتوانند در وب سایت های مختلف ثبت نام کنند. اعمال چنین قانون هایی می تواند از به وجود آمدن برخی از مشکلات در آینده جلوگیری کند. هم چنین با مشخص کردن قوانین روشن و واضح برای فرزندان خود می توانید در صورتی که آن ها از این قوانین سرپیچی کردند، تنبیهشان کنید. این کار خیلی بهتر از این است که بدون آگاهی آنان از کارهایشان جاسوسی کنید.

۵ – شما از چه ابزارهایی استفاده می کنید؟

ما در این مقاله به مهم ترین ابزارها به منظور حفاظت از فرزندانتان در محیط ویندوز ۱۰ پرداختیم. شما ممکن است بخواهید که برای نیازهای فردی هر کدام از فرزندانتان از نرم افزارهای جانبی استفاده کنید. اما اجرای همین تغییرات ذکر شده می تواند زمانبر باشد.

فرزندانی که در دنیای دیجیتال امروزی در حال رشد هستند عموما به قابلیت های دسترسی (accessibility) مانند، بزرگ نمایی متن، برای کار کردن راحت تر با کامپیوتر نیاز ندارند. بنابراین نیازی نیست که شما این ویژگی ها را برای آنان فعال کنید مگر این که فرزند شما به دلیل خاصی به چنین ویژگی هایی احتیاج داشته باشد. در واقع باید گفت که آن ها بهتر از شما می دانند که چطور از ویندوز استفاده کنند!

شما از چه ابزارهایی برای ایمن سازی کامپیوتر خود به منظور استفاده فرزندتان استفاده می کنید؟ آیا تا به حال در هنگام استفاده فرزندتان از کامپیوتر دچار دردسر شده اید؟ تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.