موبایلهایی که باتری جدا نشدنی دارند بهتر هستند
همان طور که احتمالاً میدانید به خاطر اتفاقات چند وقت اخیر با تعویض باتری آیفون میتوانید سرعت برخی از مدلهای این تلفن هوشمند را افزایش دهید.گویا آی تی: ولی با توجه به این که باتری این موبایل طوری طراحی نشده که توسط کاربر قابل تعویض باشد، تنها راهی که برایتان میماند این است که آن را به یک فروشگاه معتبر ببرید و از آنها بخواهید که باتری را برای شما عوض کنند. همین موضوع باعث شده برخی به این فکر بیفتند که موبایلهایی که باتری جدا شدنی دارند بهتر هستند یا آنهایی که باتریشان قابل جداسازی نیست؟
امروزه دیگر کمتر موبایلی باتری جدا شدنی دارد. چون اکثر سازندگان باتری را با چسب و پیچ به بدنهی داخلی دستگاه وصل میکنند و حتی گاهی برای جدا کردن آن نیاز به ابزارهای ویژه دارید. اما این اتفاق به خودی خود خوب است.
باتریهای جدا شدنی در مقابل باتریهای قابل تعویض
میان باتریهای جدا شدنی و قابل تعویض یک تفاوت عمده وجود دارد. باتریهای جدا شدنی به راحتی از دستگاه جدا میشوند. کافی است قاب پشتی موبایل را باز کرده و آن را از جای خود جدا کنید. این ویژگی در تلفنهای اندرویدی چند سال پیش مزیت بزرگی به حساب میآمد چون به کاربر اجازه میداد تا با خودش یک باتری اضافه داشته باشد و در تمام طول روز بتواند از موبایلش استفاده کند.
ولی باتریهای قابل تعویض متفاوت هستند. این باتریها طوری طراحی شدهاند که در شرایط خاص قابل جداسازی و تعویض با یک باتری دیگر باشند. اکثر تلفنهای هوشمند امروزی به همین شکل هستند.
اگرچه معمولاً بهتر است تلفن خود را نزد یک تعمیرکار مجرب ببرید و از او بخواهید که باتری شما را تعویض کند، ولی اگر بدانید فرآیند آن به چه صورت است، میبینید که این کار عملاً خیلی هم سخت نیست.
موبایلهایی که باتری جدا شدنی ندارند بهتر هستند
آیفون ۷ پلاس موبایل بسیار بزرگی است. اندازهی آن حتی از بعضی از تلویزیونها هم بزرگتر است. ولی به خوبی در جیب جا میگیرد. بخشی از این مسئله به خاطر این است که باتری این موبایل جدا شدنی نیست. تا پیش از این اپل (و سامسونگ و LG و گوگل و غیره) قادر بودند دستگاههای خود را طوری مهندسی کنند تا همهی قطعات به خوبی کنار هم قرار بگیرد. در نسخههای اولیهی دستگاهها این موضوع مشکل چندانی به حساب نمیآمد، چون بحث فضا خیلی مطرح نبود. ولی حالا هست.
این اتفاق در آیفون X خیلی مشهودتر است. این موبایل به جای یک باتری، دو باتری دارد، پس اپل عملاً میتواند قطعات بیشتری را داخل دستگاه جای دهد.
موبایلهایی که باتری جدا شدنی ندارند علاوه بر این که برای دستگاههای کوچکتر که فضای داخلی چندانی ندارند بهتر هستند مزایای دیگری هم دارند.
اکثر تلفنهای هوشمند از مواد درجه یک مثل آلومینیوم و شیشه ساخته میشوند. این موضوع به خصوص در موبایلهای دربسته بسیار مهم است، ولی اگر میخواهید کاربر بتواند پنل پشتی را سریع و راحت باز کند، چنین امکانی وجود نخواهد داشت چون شیشه میشکند و آلومینیوم خم میشود. بنابراین باید از عناصر دیگری مثل پلاستیک استفاده کنید که ظاهر و حس نامطبوعی دارند. هیچ سازندهای نمیخواهد موبایل گران قیمتش شکل و حسی شبیه تلفنهای رده پایین داشته باشد.
آب تقریباً برای همهی قطعات الکترونیکی مضر است. یک قطره از این مایهی حیات کافی است تا دستگاه شما بسوزد. این که صدمه دیدن با آب در اکثر گارانتیها شامل نمیشود دلیلی دارد. در نتیجه در چند سال گذشته دغدغهی بسیاری از سازندگان این بوده که تلفنهای خود را بیشتر و بیشتر در برابر آب مقاوم سازند. حالا به نقطهای رسیدهایم که به راحتی میتوانید آیفون ۸ یا آیفون X خود را به استخر یا حمام ببرید و آن جا فیلم ببینید یا عکاسی کنید.
البته این طوری نیست که بگوییم این موضوع قابل حل شدن نمیباشد. چون همین الان هم موبایلهای ضد آبی وجود دارد که باتریشان قابل جدا شدن باشد. اگر شرکتها میخواهند بدنهی فلزی موبایلشان قابل جدا سازی باشد، میتوانند از مادهای قویتر از آلومینیوم استفاده کنند. ولی با این کار قیمت نهایی دستگاه چندان ارزان نمیشود، چون با این کار ۵۰ دلار به قیمت موبایل افزوده میشود. حال سوال این است که وقتی اکثر کاربران اصلاً به این موضوع اهمیتی نمیدهند چرا باید چنین هزینهای را متحمل شد؟
در نتیجه سازندگان به این نتیجه رسیدهاند که باتریهای جدا شدنی را کنار بگذارند تا بتوانند با مواد باکیفیتتر موبایلهایی کوچکتر و ارزانتر بسازند. و این برای هر دو طرف ماجرا یک معاملهی برد-برد است.
ولی هنوز هم حق انتخاب دارید
اگر جدا شدن باتری خیلی برایتان مهم است، هنوز چند موبایل پیش روی شما قرار دارد، هرچند نمیتوانید انتظار کیفیتی بالا را داشته باشید. موتورولا موتو E4 یکی از موبایلهای ارزان قیمت و خوب است که باتری جدا شدنی دارد.
تلفنهای شرکت LG و موتورولا از جملهی بهترین گزینههای پیش روی شماست که باتری جدا شدنی دارد. به خصوص LG V20 با قیمت ۳۹۹ دلار و موتو E4 با قیمت ۱۱۹ دلار که بهترین گزینههای فعلی بازار دستگاههای میان رده و اقتصادی به حساب میآیند.
ذکر این نکته مجدداً حائز اهمیت است که نمیتوانید چنین قابلیتی را در اکثر تلفنهای رده بالا پیدا کنید، پس باید تصمیم بگیرید که از بین بدنهی باکیفیت و قابلیتهای جذاب (مثل ضد آب بودن و ابعاد باریک) یا باتری جدا شدنی یکی را انتخاب کنید.
اگرچه پرداخت دوبارهی پول برای تعویض باتری دستگاهی که یک یا دو سال پیش آن را خریدید کمی آزاردهنده است، ولی ۸۰ دلار در برابر دستگاهی که قیمتش ۷۰۰ دلار بوده مبلغ چندانی به حساب نمیآید چون با این کار حداقل یک یا دو سال دیگر نیز میتوانید از موبایل خود استفاده کنید.