بانک مرکزی در مورد ارز مجازی تلگرام تصمیم بگیرد
تلگرام همچنان در حال جذب سرمایه برای «عرضه پول دیجیتالی» است و بر اساس گزارشها در دور اول موفق به جذب سرمایه ۸۵۰ میلیون دلاری شده بود. نام پروژه جدید این کمپانی «شبکه باز تلگرام» (Telegram Open Network) یا به اختصار TON است که از پروتکل چندمنظوره مبتنی بر فناوری بلاکچین بهره می گیرد و با چندین پروژه دیگر در این حوزه به رقابت می پردازد.
اما تلگرام بیش از ۴۰ میلیون کاربر در ایران دارد و از سوی دیگر کشوقوصهای فراوان ارزش ارزهای مجازی مثل بیتکوین هم باعث شده تا مردم ایران بیشتر از پیش با رمزپولها آشنا شوند و حتی علاقه به سرمایهگذاری در آنها داشته باشند.
آذری جهرمی در نشست خبری امروز خود در همین رابطه گفت: «زمانی که تماس صوتی تلگرام فعال شد، مراجع امنیتی و دستگاه قضایی نظرشان این بود که این ویژگی مخالف اصول امنیتی ماست و نباید راهاندازی شود. در همان مقطع حکم قانونی دادند و جلوی فعالیت آن گرفته شد.»
وزیر ارتباطات در مورد پول مجازی تلگرام، بانک مرکزی را مسئول تصمیمگیری میداند و میگوید: «در این عرصه هم اگر بانک مرکزی به این نتیجه برسد که فعالیت ارز مجازی تلگرام مخرب باشد و همچنین مراجع قانونی درخواست جلوگیری از فعالیت آن را داشته باشند، ما هم با تمام وجود دستور قانونی را اجرا خواهیم کرد.»
آذری جهرمی یک بار دیگر بانک مرکزی را تصمیمگیرنده و کارشناس اصلی در خصوص موارد ارزی عنوان میکند و اشاره دارد که این بانک باید نظرش را به کمیته تعیین مصادیق مجرمانه، دستگاه قضایی، شورای عالی فضای مجازی و یا شورای عالی امنیت ملی اعلام کند.
تلگرام امروز ۱۸۰ میلیون کاربر دارد و قرار است پلتفرم مبتنی بر بلاکچین خود را با نام «شبکه بازتلگرام» یا TON عرضه کند؛ پلتفرمی که امکان اجرای تراکنشهای مالی را در داخل اپلیکیشن ارائه میدهد و کاربر را از داشتن کیفپولهای پیچیده برای نگهداری ارز مجازی بینیاز میکند.