گارتنر پیشبینی کرد: نرمافزارهای تجاری محبوبترین بخش IT
صنعت IT گویا همچنان قرار است روند رشد نهچندان سریع اما باثبات خودش را ادامه بدهد. جدیدترین بررسیهای انجام شده توسط موسسه تحقیقاتی گارتنر در این مورد نشان میدهد که سرمایهگذاری جهانی در این صنعت تا پایان سالجاری میلادی به ۷/ ۳ تریلیون دلار خواهد رسید که این رقم در مقایسه با سال گذشته میلادی رشد سالانه ۲/ ۶ درصدی را به ثبت خواهد رساند.
«جان دیوید لاولاک» یکی از معاونان ارشد و تحلیلگران گارتنر در این مورد میگوید: «اگرچه انتظار میرود سرمایهگذاری جهانی در صنعت IT تا پایان سال ۲۰۱۸ رشد ۲/ ۶ درصدی داشته باشد، اما کاهش ارزش دلار باعث ایجاد نوسان در بازار ارز میشود و این خودش احتمالا دلیل اصلی رشد قابلقبول سرمایهگذاری در این صنعت خواهد بود. در حقیقت باید اعلام کنیم که رشد سالانه سرمایهگذاری جهانی در IT تا پایان سال ۲۰۱۸، بیشترین میزان رشد سالانه آن از سال ۲۰۰۷ تاکنون بوده است. این اتفاق نشانهای از یک چرخه جدید در رشد و توسعه IT است. نهتنها میزان سرمایهگذاری در صنعت IT در سراسر دنیا همگام با انتظارات و پیشبینیها جلو میرود، بلکه این روند هماهنگ با رشد جهانی اقتصاد هم هست. انتظار میرود در طول سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ ارزش دلار افزایش نسبی داشته باشد، در حالی که نوسانات ارزی ناشی از عدم ثبات فضای سیاسی در دنیا حاکم خواهد بود.»
بررسیها نشان میدهد که نرمافزارهای تجاری بیشترین رشد سرمایهگذاری را در سال ۲۰۱۸ تجربه میکنند که برابر ۱/ ۱۱ درصد است. صرفنظر از مشکلات پیشبینی نشده، انتظار میرود صنعت نرمافزار همچنان به جذب سرمایههای کلان ادامه خواهد داد و در نهایت به سیر تکامل تجارت دیجیتالی کمک خواهد کرد. کارشناسان معتقدند که اپلیکیشنها همچنان پرطرفدارترین بخش صنعت نرمافزار تا سال ۲۰۱۹ خواهند بود، در حالی که بخش نرمافزارهای زیرساختی همچنان به روند رشد خودشان ادامه میدهند. با اینکه بخش سیستمهای دیتاسنتر سال ۲۰۱۷ را با عملکرد خوبی به پایان رساند، اما انتظار میرود میزان سرمایهگذاری جهانی در این بخش در سال جدید میلادی رشد ۷/ ۳ درصدی داشته باشد. این میزان رشد در مقایسه با رشد سالانه ۳/ ۶ درصدی سرمایهگذاری در این بخش در سال ۲۰۱۷، نشان از کاهش قابلتوجهی دارد. چشمانداز بلندمدت در این بخش هم نشانههایی از چالشهای جدی و مداوم را دارد.
عملکرد خوب این بخش در ماههای پایانی سال ۲۰۱۷ هم به دلایلی مانند افزایش قیمت قطعات حافظه و رشد تقاضا برای آنها در بازار بوده است. حالا کارشناسان معتقدند که میزان ذخایر قطعات حافظه در سال ۲۰۱۸ کمی کاهش پیدا کرده و تقاضا برای آنها چندان رشد نخواهد کرد. در بخش دستگاههای دیجیتال شامل کامپیوترهای شخصی، تبلتها و گوشیهای موبایل هم پیشبینی میشود سرمایهگذاری جهانی تا پایان سالجاری میلادی به ۷۰۶ میلیارد دلار برسد تا رشد سالانه ۶/ ۶ درصدی را به ثبت برساند. لاولاک در این مورد معتقد است: «بازار دستگاههای دیجیتال همچنان پویا و فعال است. متوسط قیمت فروش این محصولات نسبتا بالاست و در نتیجه میزان هزینه صرفشده از سوی خریداران و کاربران هم بالا میرود. ما انتظار داریم این روند دستکم تا سال ۲۰۲۲ در این بازار ادامه پیدا کند.»