فروشندگان دیروز، دستفروش های امروز
کاهش شدید تقاضا در بازارهای کامپیوتر موجب خروج تعداد بیشتری از فعالان صنفی از این حوزه شد.
بر اساس اعلام فعالان بازار کامپیوتر، طی یک ماه اخیر بسیاری از فروشگاه و حتی شرکت های عرضه کننده و ارایه دهنده خدمات پس از فروش برای تعدیل نیرو اقدام کرده و علت را نبود بودجه و نقدینگی برای پرداخت حقوق و مزایا اعلام کرده اند.
علی بهمنی، یکی از فعالان بازار کامپیوتر در این زمینه می گوید: زمانی بود که برای استخدام افرادی که لیست های قیمت را مقابل مراکز خرید و فروش کامپیوتر پخش کنند، در روز تا حدود 50 هزار تومان هزینه می کردیم؛ اما حالا حتی توان پرداخت حقوق پایه کارکنان را هم نداریم و چاره ای جز تعدیل نیرو نداریم.
وی با بیان این مطلب که بازار هیچ مشتری ندارد، می گوید: از ابتدای صبح که کرکره فروشگاه ها بالا می رود تا زمان تعطیلی فروشگاه، صاحبان فروشگاه در انتظار مشتری هستند و به صورت کلی نیازی هم به نیروی فروش ندارند؛ چون خریداری برای خرید به بازار مراجعه نمی کند.
یکی دیگر از فعالان بازار هم با تایید این موضوع رکود بازار به بیکاری فعالان صنف منجر شده است، می گوید: بسیاری از شرکت های فعال در مراکز خرید و فروش کامپیوتر، پرسنل خود را تعدیل کرده اند و حتی برخی توان پرداخت بدهی های آنها را ندارند.
یک دستفروش تجهیزات جانبی موبایل که در جوار یکی از مراکز خرید و فروش کامپیوتر بساط کرده است نیز در این زمینه می گوید: پس از هشت سال فعالیت در مراکز خرید و فروش کامپیوتر با تخصص بالا ناچار به دستفروشی شده است. زیرا سرمایه وی که حقوق بیش از 6 ماه است، نزد صاحب کار قبلی است که وی هم توان پرداخت این بدهی را ندارد.
وی که می گوید از سر اجبار به دستفروشی روی آورده است، می گوید: برخی از کسبه حتی توان پرداخت اجاره واحد فروشگاهی را ندارند و به ناچار به دستفروشی روی آورده اند.
به گفته وی این روزها مردم همه از دستفروش ها راحت تر کالا خریداری می کنند تا فروشگاه ها و به همین دلیل به این کار روی آورده است. به گفته کارشناسان بروز چنین اتفاق هایی نشانه وضعیت خطرناک بازارهای کامپیوتر است و اگر سازمان های مربوطه در این زمینه اقدام لازم را انجام ندهند، این صنف نابود
می شود.